Bogat in sfarsit.

art_101335_1[1]

De curand in cartierul unde locuiesc eu (Bucurestii Noi) s-a deschis un Kaufland (vis-a-vis de Penny Market). Ca la orice Kaufland si acesta are in fata/parcare un “van” cu mici/carnati/cabanosi/mustar/etc in fata caruia e in continuu coada. Ok si care-i faza?

Pai faza e ca la cel in cauza coada e formata in proportie de 90% din cetateni de etnie rroma care sunt fie “dezvoltatori de imobiliare” in zona, fie copii sau rude ai acestora din urma. Adica niste oameni care beneficiaza de o situatie financiara in continua ascendenta. Bineinteles ca toti au masini, unii mai saraci gipane coreene, altii mai bogati nemtesti. Ce ma izbeste de fiecare data in moalele capului este faptul ca in proportie de 99% persoanele in cauza sunt obeze. nu supraponderale, plinute, fluffy, ci obeze. Pe langa asta mai arata si toti la fel la fata, de zici ca-s toti copii din relatii cosangvine. Fete sau femei cu copii in carucioare, baietei cu “muci la nas”, adolescenti cu logan sau bossi cu gipan, fara exceptie (aproape) sunt obezi. Doar copii foarte mici merg cu bicicleta sau pe jos, in rest toti cu masina. Cred ca ar merge si un drive in la rulota cu carnati, sigur ar rupe. Ei sunt cei mai buni exponenti ai vechii vorbe romanesti – daca esti smecher si ai bani mergi doar cu masina si mananci doar carne. Sper doar sa devina atat de bogati incat sa faca infarct in masa. Poate doar asa s-o gandi vreunul sa faca si altceva cu banii proaspat obtinuti (gen scoala/cultura/astea) inafara de a-i da pe carnati/mici cu mustar, masini de teren si adidasi fluorescenti.

Ar trebui sa le spuna cineva, totusi, ca si banii ucide, nu doar dujmanii.

One comment

  1. Încă mă gândesc dacă mă scârbește oare ceva mai mult decât comportamentul lor. Am avut ocazia să îi văd și la bâlciurile lor, în care își serbează etnia și umflă mese cu porci, prăjituri, cârnați, alte soiuri de fripturi și dulciuri, alune etc. Te ia groaza.

Leave a comment