Doua jumatati nu alcatuiesc un cuplu. Doi intregi, da

Cu totii am avut sau avem relatii care nu au functionat si inca nu stim de ce. Am clasificat mai jos relatiile emotionale intre persoane, indiferent de sex, rasa, mindset. Exista trei tipuri de relatii, de cupluri, care “functioneaza”:

1. Prima si cea mai des intalnita e cea in care ambii parteneri isi completeaza “filmul” si isi activeaza traumele principale – de exemplu ea are ca pattern principal lipsa de pretuire fata de sine si vrea tot timpul sa demonstreze ca e buna, misto si merita apreciata de cei din jur si face in continuu ceva pentru a atrage pretuirea partenerului, iar partenerul poarta masca dominatorului si o subestimeaza continuu si e nemultumit de ea si o critica. Ea va incerca in continuu sa-i demonstreze, iar el va fi tot timpul nemultumit de ea. Aceast tip de relatie are sanse mari sa tina o viata si in jurul ei sa se formeze o familie ( in cadrul careia traumele lor se vor transmite copiilor), deci in ochii celor din jur sa functioneze. Prin extrapolare, traumele pot fi variate, atat timp cat sunt complementare, iar cei doi nu stiu ca joaca niste “roluri”. Daca unul dintre ei evolueaza si isi vindeca trauma, atunci celalalt isi va pierde involuntar interesul si va intra intr-o criza de identitate din care are sansa sa evolueze, sa-si vindece propria trauma, dar de cele mai multe ori nu o va face.

2. Al doilea tip este cel in care ambii parteneri “fug” de o frica. Cea mai intalnita frica e frica de a ramane singur/singura. Acest tip de relatie se construieste de obicei dupa o varsta mai avansata >35 de ani, si presupune ca ambii parteneri sa fi avut relatii esuate, dar in acelasi timp ei nu vor sti ca esecul se datoreaza traumelor si patternurilor pe care inca nu le-au rezolvat/vindecat si faptului ca au avut relatii cu persoane ale caror traume nu erau complementare cu ale lor – exemplu: ea este dependenta emotional – dependenta de afectiune, etc. Ca relatia sa “functioneze” ar trebui sa se intalneasca cu cineva care sa nu-i ofere ceea ce ea isi doreste in proportia uriasa de care ea are nevoie, deci o persoana care are patternul rigidului (mai rece, mai inchisa). Daca ea se intalneste tot cu un dependent emotional ca si ea sau cu cineva care are trauma fugarului (care nu se poate “commite”) relatiile nu vor functiona si se va trezi singura. Atunci, de frica va accepta prima persoana care o va “dori” si care si ea a trecut prin acelasi parcurs al vietii si vor avea o relatie care are potential de a tine o viata, atat timp cat niciunul nu va evolua si constientiza trauma sa sau daca ambii vor evolua. Frica are potentialul de a-i tine impreuna.

3. Al treilea tip este cel in care ambii parteneri au ajuns intr-o etapa superioara a evolutiei personale, in care au rezolvat si vindecat traumele, in care se cunosc destul de bine pe sine si in care pot simti compasiune si iubire neconditionata. Ei vor vorbi aceeasi limba si va fi o realtie adevarata, karmica, bazata doar pe iubire si acceptare. Aceasata relatie are potential de a tine mai multe vieti (pentru cei care cred in reincarnare) si in aceasta viata are potentialul de a-i propulsa pe cei doi parteneri mult mai repede in plan personal. Ea functioneaza doar daca ambii sunt in aceasta stare, altfel celalalt nu va intelege pe cel de langa si dupa ce “flama” de la inceput va dispare, relatia se va incheia. Acest tip de relatie este cel mai rar.

2 comments

  1. DOAMNEEEE … .. bai autorul/autoarea acestui articol… MAI INVATA LIMBA ROMANA. Lasa englezismele cat timp avem si noi cuvinte care pot sa exprime acelasi lucru.

    Si din pacate, nu sunt doar 3 tipuri de relatii cum spui tu. Sunt mult mai multe. Pacat ca imi e lene sa ti le descriu acum, dar probabil te-ar ajuta niste lecturi despre psihologie (sau natura umana in general). A fost interesant de citit pana la punctul 3) cand ai dat-o in budism.

    Come back to Earth please. Too bad human nature will never change….

Leave a comment